Dossier mentaal welzijn in onzekere tijden – Case UZ Antwerpen. Samen de JerUZAlema dansen

HR Square 201
Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) is een van de twee referentieziekenhuizen in België voor de opname van patiënten met COVID-19. Dat betekent dat de eerste bewezen patiënten die te ziek waren om thuis te herstellen er opgenomen werden. Op 2 maart was het zover en werd de eerste patiënt opgenomen. “Sindsdien zijn we steeds coronapatiënten blijven verzorgen, ook tijdens de zomermaanden”, vertelt Hildegard Hermans, Directeur Personeel bij UZA. Al in februari 2020 startte het ziekenhuis met de voorbereidingen om patiënten met het coronavirus op te vangen. Zo kwam er een aparte containerafdeling voor consultaties en screening. Ook verschillende afdelingen werden omgebouwd om coronapatiënten te verzorgen. “De procedures en het beleid werden aangepast. Daarnaast ging er ook veel aandacht naar het opleiden en bijscholen van medewerkers over hoe ze het beschermingsmateriaal moeten gebruiken. Als medewerkers weten hoe ze zichzelf en hun patiënten kunnen beschermen, neem je de angst voor besmetting –...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.