Dossier mentaal welzijn in onzekere tijden – Onderzoek. Minder bevlogenheid, meer jobonzekerheid

HR Square 201
  Sinds maart 2020 houdt het coronavirus ons stevig in de greep. Het virus en de maatregelen om het te bestrijden, beïnvloeden ons hele leven. “We werden verplicht thuis te werken, en ook vandaag wordt dit nog sterk aanbevolen. De onlinecommunicatie nam sterk toe. COVID-19 heeft wel degelijk een impact gehad op de kwaliteit van de arbeid van de werkenden, zo blijkt uit ons onderzoek in samenwerking met StepStone. Maar de gevolgen liggen niet steeds in lijn met de vele speculaties die erover geopperd werden in de media”, zegt Hans De Witte, Gewoon Hoogleraar Arbeidspsychologie aan de KU Leuven. Samen met Anahí Van Hootegem onderzocht hij in hoeverre de kenmerken van het werk werden aangetast door de coronacrisis en of het een impact heeft op jobonzekerheid. “De online enquête bij 3.000 respondenten werd afgenomen van 28 juli tot 9 augustus 2020, het moment dat we opnieuw werden geconfronteerd met COVID-19....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.