Dossier Mobiliteit – Academisch: Koning auto van zijn kroon beroven

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Ondanks krantenkoppen rond klimaatverandering en fijn stof, blijven we verslingerd aan onze wagen. Dat bewijzen de sterke cijfers waarmee professor Davy Janssens (Universiteit Hasselt) op donderdag 10 maart het seminarie ‘Een nieuwe kijk op mobiliteit’ opende. Hoe je als bedrijf alsnog kan inzetten op een duurzame modal shift, legt hij ook uit. “Onbekend is onbemind, maar helaas zijn gewoontes vaak hardnekkig.” Meer dan 65 procent van onze dagelijkse verplaatsingen doen we met de auto: naar het werk gaan, boodschappen doen, sporten, cultuur enzovoort. “Elk transportmiddel vervult een bepaalde rol in ons mobiliteitssysteem”, legt professor Davy Janssens uit, die ook verbonden is aan het Instituut voor Mobiliteit. “De helft van de buspassagiers zijn bijvoorbeeld scholieren. Om naar het werk te gaan neemt 64 procent de auto. Woon-werkverplaatsing is op dat vlak erg stabiel.” Aan de hand van dagboeken en vragenlijstjes wordt er sinds 2007 jaarlijks een onderzoek rond het verplaatsingsgedrag van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.