Dossier Mobiliteit – Academische inzichten. Naar mobiliteit als een dienst

HR Square 202
Deze coronacrisis tast heel wat zekerheden aan, zo ook de manier waarop werknemers zich verplaatsen, zo blijkt uit een bevraging bij 614 mensen door de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel. Drie kwart van de bevraagden pendelde niet tijdens de lockdown, en veertig procent gaf aan om dat ook niet te zullen doen nadat de maatregelen worden versoepeld, vooral omdat thuiswerk verplicht of mogelijk werd binnen het bedrijf. Van de personen die wél opnieuw pendelen, zei 55 procent dat even vaak te zullen doen als voor de lockdown, terwijl veertig procent minder vaak wil pendelen. Voor de pendelaars blijft het wagengebruik op hetzelfde niveau als voordien, terwijl het wandelen en fietsen wél toeneemt (respectievelijk negentien en dertien procent). Het openbaar vervoer gaat erop achteruit: min 39 procent voor de metro, en min twaalf procent voor de trein.“Wat we op het terrein zagen, was dat het wagengebruik na de lockdown...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.