Dossier Mobiliteit- Case: Atlas Copco

HR Square 190
  Het was niet Alain De Dauw, VP HR Oil Free Division bij Atlas Copco, die het idee lanceerde om in te zetten op fietsen voor het woon-werkverkeer. “Neen, wij zijn naar onze medewerkers gaan luisteren en kregen van hén de vraag om meer fietsvervoer te organiseren. Concreet: meer uitgebreide fietsenstallingen, en douches en kleedhokjes voorzien voor wie met de fiets komt. We zijn daarop ingegaan en zijn een aantal jaar geleden gestart met een fietsleaseprogramma. Onze werknemers hebben de mogelijkheid om met een inruil van brutoloon – het is een cafetariaplan – een fiets te leasen. Dat is voor de werknemer fiscaal zeer gunstig en bovendien krijgen zij van Atlas Copco een fietsvergoeding per gereden kilometer.”Dat programma is zeer succesvol, merkt Alain De Dauw op. Op een populatie van zo’n 3000 medewerkers zijn er vandaag meer dan 900 die ingetekend hebben op de fietsleasing. Die medewerkers gaan het engagement...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.