Dossier Mobiliteit – De academische blik

HR Square 190
“De werkgever heeft een leidende rol”Mobiliteitswetenschapper Davy Janssens is als professor verbonden aan de Universiteit Hasselt, waar hij zich gespecialiseerd heeft in onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van mensen. Dat onderzoek tracht hij te gebruiken om praktische oplossingen en producten te ontwikkelen – Route2School, een crowdsourcingapplicatie die gebruikt wordt om onveilige plaatsen in kaart te brengen op weg naar school, is misschien het gekendste product waaraan hij meewerkte. Maar professor Janssens geeft ook les. “In onze master studeren heel wat buitenlandse studenten”, merkt hij op. “Wij in Vlaanderen vinden altijd dat het bij ons heel erg gesteld is met de mobiliteit, maar er zijn nog heel veel landen waar files nog veel langer zijn of waar ganse mobiliteitssystemen nog moeten uitgewerkt worden. Studenten komen dan naar hier om kennis op te doen.” Een gedachte om te koesteren wanneer u volgende keer vaststaat op de autostrade… We kloppen aan bij Davy Janssens...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.