Dossier Mobiliteit – De juridische blik

HR Square 190
Wie kan gebruik maken van het mobiliteitsbudget?De idee achter de ‘Wet betreffende de invoering van een mobiliteitsbudget’, die is gepubliceerd inhet Belgisch Staatsblad op 29 maart 2019, is dat wie vandaag een bedrijfswagen heeft, die kaninruilen. Dus, wie kan gebruik maken van het mobiliteitsbudget? De werknemers met eenbedrijfswagen…Jan Lein verduidelijkt: “Behalve de mensen die al een bedrijfswagen hebben, geldt de regeling ookvoor mensen die, bijvoorbeeld gelet op hun functie, recht zouden hebben op een bedrijfswagen inhet kader van het bedrijfswagenbeleid van de werkgever, bijvoorbeeld zoals dat is vastgelegd in decar policy. Als nieuwe werknemer heb je nog geen bedrijfswagen, maar kan je dan wel instappen inhet systeem van het mobiliteitsbudget, mits bepaalde formaliteiten.” Dat wil zeggen, zo voegt hijtoe, dat bedrijven in hun car policy maar best kunnen opnemen welke categorieën recht hebben opwelke wagen of welk wagenbudget.Belangrijk is dat het mobiliteitsbudget alléén beschikbaar is voor wie over een salariswagenbeschikt,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.