Dossier Mobiliteit – Fiscale aspecten: Nooit eerder was het als bedrijf zo belangrijk te anticiperen”

HR Square 210 (mei-juni 2022)
De Belgische wetgeving rond fiscale en sociale vergroening van bedrijfswagens is een doolhof waarin je alleen met een goede kaart wegwijs raakt. Die tekende Yves Labeeu, Legal consultant bij Attentia Legal Partners, op het seminarie ‘Een nieuwe kijk op mobiliteit’ dat HR Square organiseerde. Daarbij zoomde hij ook in op de voor- en nadelen van een mobiliteitsbudget. “Bolt uw bedrijfswagen voortaan achteruit? Dat zou een betere titel voor dit seminarie zijn geweest”, lacht Yves Labeeu. Hij zet meteen de toon voor de inhoud van zijn lezing die volgt. “De wet van 25 november 2021 werd ondertussen al aangepast met een wetswijziging, namelijk die van 21 januari 2022 rond diverse fiscale bepalingen. En er dient zich binnenkort alweer een aanpassing aan.” De fiscalist vertaalt de nieuwe wetgeving rond groene bedrijfswagens. “Grosso modo omvat de reglementering vijf maatregelen die in tijd gespreid worden van 2023 tot 2031. Er moet allereerst gestreefd worden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.