Dossier Mobiliteit – Fleet & Mobility / Case Bank Degroof Petercam .“De verantwoordelijkheid en de kosten liggen bij werkgevers”

HR Square 202
  Wanneer we Luc Pissens interviewen, half november, heeft hij twee petjes op. Aan de ene kant is hij Fleet & Catering Manager bij Bank Degroof Petercam – jazeker, hij is ook verantwoordelijk voor het bedrijfsrestaurant van de groep. Daarnaast is hij voorzitter van Fleet & Mobility, dat in 2013 werd opgericht. “Er was toen nog geen federatie voor Mobility Managers”, zegt hij. “We hebben toen die federatie opgericht als een soort klankbord, maar ook omdat we op het beleid wilden wegen, al moet ik toegeven dat dat voor een beginnende federatie niet evident is.”Mobiliteitsbeheer zoals Luc Pissens het ziet, steunt op drie pijlers: veiligheid, comfort, en duurzaamheid. “In dat laatste geval gaat het om groenere wagens, het gebruik van fietsen, maar bijvoorbeeld ook over openbaar vervoer. Alleen kom je dan al snel op het terrein van veiligheid en comfort. Als je mensen geen veiligheid kan bieden, als het comfort...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.