Dossier Mobiliteit – Sweco: Van een wagenbeleid naar een mobiliteitsbeleid

HR Square 210 (mei-juni 2022)
In 2019 werd Sweco bekroond voor haar mobiliteitsplan met de Fleet Owner of the Year Award. De sterkte is de verschuiving van een wagenbeleid naar een mobiliteitsbeleid met allerlei op maat gemaakte oplossingen. “Splinternieuw is onze weekendauto, voor wie afstand doet van zijn bedrijfswagen maar af en toe in het weekend er met de wagen op uit wil.” Het van oorsprong Zweedse architecten- en ingenieursadviesbureau telt in totaal 18.000 medewerkers, waarvan 1800 in België. “We hebben hoogopgeleide technische mensen in dienst. Ze zijn nieuwsgierig om nieuwe technologieën uit te proberen. Dat is wellicht al een eerste verklarende factor waarom de omslag naar een meer geëlektrificeerd wagenpark vlot verloopt. We begeleiden klanten in duurzaamheid en willen daar zelf ook een voorloper in zijn”, vertelden Marijke Van Cauteren, Director HR & Communication, en Vicky De Bollen, Director Finance, Facility & Legal op 10 maart tijdens het seminarie dat HR Square organiseerde. Piramide...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.