Dossier Nieuwe manieren van rekruteren. Digitaal rekruteren bij Unilever Belgium. Solliciteren zonder cv

HR Square 181
Pas in de laatste ronde, als de kandidaten uitgenodigd worden naar het Discovery Centre, ontmoeten potentiële managementtrainees een medewerker van Unilever. De voorafgaande selectiefasen verlopen sinds 2016 volledig digitaal. “Het selectieproces van kandidaten voor ons ‘Future Leaders’-programma verloopt vrijwel volledig digitaal. Dat maakt de selectieprocedure niet alleen sneller en efficiënter, het zorgt ook voor meer diversiteit. Het enige wat we van de kandidaten voor het managementtraineeship verlangen, is een masterdiploma en kennis van het Frans, Nederlands en Engels, en pas afgestudeerd zijn. In welke studierichting ze het masterdiploma behaald hebben, is van geen tel. Het cv komt niet meer ter sprake, zelfs niet tijdens de laatste ronde”, zegt Sabine Blanchet, HR-manager bij Unilever Belgium. Diversiteit in denken Op die manier krijgt de multinational op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen niet alleen hoogopgeleide kandidaten binnen, maar ze hebben steeds vaker een uiteenlopende studieachtergrond. “Bij onze collega’s in Nederland,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.