Dossier Nieuwe manieren van rekruteren. Digitale sollicitatiegesprekken bij Volvo. Auto interviewt kandidaat-technici

HR Square 181
Volvo schakelt een aangepaste versie van de Volvo S90 Berline in om technische profielen te vinden. De HR90 of de digitale HR-manager neemt het eerste sollicitatiegesprek voor zijn rekening via spraaktechnologie en artificiële intelligentie. “Met de komst van de productie van de XC40 naar België hebben we nood aan extra medewerkers, zowel voor de fabriek in Gent, als bij de verdelers. Specifiek voor ons verdelersnetwerk zijn we op zoek naar technische profielen om onze groeistrategie te ondersteunen en zo nog meer in te zetten op innovatieve diensten. In het kader daarvan willen we onze technische medewerkers opleiden tot ‘personal service technicians’ die van A tot Z verantwoordelijk zijn voor de wagen en het rechtstreeks contact met de klant. Op die manier krijgt de klant één aanspreekpunt voor zowel het onthaal, het onderhoud als de facturatie. Dat betekent dus ook dat onze onderhoudstechnici niet alleen een goede technische kennis moeten hebben,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.