Dossier Nieuwe manieren van rekruteren. Innovatie bij VDAB. Artificiële intelligentie om vraag en aanbod op arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen

HR Square 181
Vanaf najaar 2018 zet de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB artificiële intelligentie in om zijn dienstverlening nog te verbeteren. Het resultaat van verschillende jaren experimenteren met de mogelijkheden van onder andere big data, data-analytics, deep learning en textmining in het Labo Nieuwe Dienstverlening. Al werkt het ook samen met universiteiten, waar meer toekomstgericht onderzoek plaatsvindt. Concreet wordt er na de zomer al meteen nieuwe technologie gelanceerd die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt nog beter op elkaar moet afstemmen. Spotify Vanaf september 2018 wordt een nieuw ‘matchingplatform’ gelanceerd om vacatures en cv’s bij elkaar te brengen. “Hiervoor maken we gebruik van artificiële intelligentie – en meer bepaald van ‘embedding’ en ‘deep learning’ – om vacatures op cv’s te matchen”, zegt Guido Van Humbeeck, directeur Architectuur en Innovatie bij de VDAB.Vandaag kunnen werkzoekenden op de website van de VDAB op basis van parameters zoals regio, diploma, gevraagde werkervaring of type contract een job...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.