Dossier Nieuwe manieren van rekruteren. Werving en selectie door een academische blik. Kiezen tussen evidence-based of homeopathische selectietechnieken

HR Square 181
Begin dit jaar startte Walibi zijn jaarlijkse zoektocht naar 600 extra medewerkers en jobstudenten voor het nieuwe pretparkseizoen. Opvallend daarbij was dat aan sollicitanten niet werd gevraagd een klassiek cv op te laden, maar om via hun webcam of smartphone enkele vragen te beantwoorden. “Zo kunnen we meteen zien hoe kandidaten zich uitdrukken, of ze klantvriendelijk zijn en of ze de juiste drive hebben”, luidde het persbericht. Ook tal van uitzendkantoren bieden de mogelijkheid om te solliciteren met een video-cv.Hoewel het gebruik van multimedia tijdens werving en selectie helemaal niet nieuw is (denk aan internettesting vanop afstand, situationele beoordelingstesten of webcamtesten), duiken steeds vaker nieuwe analyse-instrumenten op die gebruik maken van big data, algoritmes en artificiële intelligentie. Zo wordt woordanalyse gebruikt om cv’s automatisch te linken met de informatie in een jobomschrijving. Aan de hand van gezichtsherkenning worden uit videosollicitaties zelfs persoonlijkheidskenmerken van een kandidaat afgeleid. Alles komt terug Er...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.