Dossier. Ongewenst seksueel gedrag op het werk. Het draait (bijna) altijd om macht

HR Square 193
Twee jaar geleden donderde Hollywood-producer Harvey Weinstein van zijn voetstuk. In een vernietigend artikel in de The New Yorker beschuldigden verscheidene actrices hem van seksuele intimidatie en aanranding. In geen tijd ging de hashtag MeToo viraal en vestigde wereldwijd de aandacht op seksueel grensoverschrijdend gedrag, ook en vooral op de werkvloer. Tienduizenden deelden hun ervaringen met seksuele intimidatie op de werkplek. Travis Kalanick, medeoprichter van Uber, moest aftreden nadat het bedrijf onder vuur was gekomen na aanklachten over een cultuur van seksuele intimidatie en seksisme. De afgelopen twee jaar ontsloeg Google 48 medewerkers, onder wie dertien hoge verantwoordelijken, wegens seksuele intimidatie. En recent werd ook operazanger Plácido Domingo beschuldigd van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. Hij zou acht zangeressen en een danseres rollen in het vooruitzicht hebben gesteld in ruil voor seks. Ook in Vlaanderen kwamen gelijkaardige verhalen naar boven. In 2015 ging de hashtag WijOverdrijvenNiet viraal na een column...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.