Dossier Oorlog om talent: kijk eens over het muurtje. Caroline Meyers (ESF Agentschap Vlaanderen) over oplossingsstrategieën voor de ‘oorlog om talent’: “ESF-ambassadeurs zijn inspiratiebron in talentenstrijd”

HR Square 117
Essentie • De economische crisis leidt de aandacht af van de krapte op de arbeidsmarkt, maar niemand zal eraan ontsnappen in de komende jaren en decennia. • De oplossingsstrategie van ESF Agentschap Vlaanderen: nieuwe doelgroepen aanspreken mét gepaste en innovatieve arbeidsomkadering. • Drie ESF-ambassadeurs als ‘best practices’. De demografische klok tikt ongenadig verder richting ontgroening en vergrijzing. We zullen een uitgekiend competentiebeleid moeten voeren om onze honger naar talent te kunnen blijven stillen. “Dat kan door eens buiten het gewone kader te denken”, vindt Caroline Meyers, teamleader Kennismanagement bij het Agentschap Vlaanderen van het Europees Sociaal Fonds (ESF). “Het ESF Agentschap Vlaanderen kiest daarom elk jaar drie ambassadeurs om hun innoverende ESF-producten extra in beeld te brengen. Want helaas vinden heel wat interessante instrumenten hun weg onvoldoende naar de Vlaamse arbeidsmarkt. Het gaat om innovatieve ideeën en tools die mee een oplossing zouden kunnen bieden voor de krappe arbeidsmarkt.” Jongeren:...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.