Dossier. Opleiding en ontwikkeling. Hoe effectief en efficiënt leren in het bedrijf?

HR Square 147
Matthias Haspeslagh, learning & development manager in Aalter, kon de directie overtuigen van een heel andere werkwijze. Via QR-codes en een tablet ontvangen de operatoren nu de juiste informatie op het juiste moment. Op amper drie maanden heeft dat al geleid tot een spectaculaire stijging van het rendement. Ofwel: concreet werkplekleren in een hedendaags jasje met markante resultaten. In dit korte maar beklijvende dossier over de kracht van effectief en efficiënt leren op de bedrijfsvloer vormen zuivelproducent FrieslandCampina en ICT-dienstenbedrijf Cegeka, twee bedrijven uit wel heel uiteenlopende sectoren, overtuigende voorbeelden over het belang van de juiste leervormen. Jan Van Reusel, software factory manager bij Cegeka, legt de nadruk op het leren van elkaar. Daarvoor is een heuse leercultuur nodig, die ingebakken zit in het bedrijf. Vooraf legt Piet Van den Bossche, hoofddocent aan het departement Opleidings- en Onderwijswetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA), uit hoe een leerrijke werkomgeving te creëren....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.