Dossier Opleiding: Honger om te leren. Case farmabedrijf UCB: van nood een deugd maken. “Van regelnaleving naar leercultuur”

HR Square 113
Essentie • Verplichte training wordt gestructureerd via online-historiek. • Verplichte training blijkt ideale springplank naar aanvullende opleiding en heuse leercultuur. • Training vanuit ondernemingsperspectief en vanuit persoonlijke noden en ambities vloeien samen. • Door decentralisatie en acquisities was training en ontwikkeling een onontwarbaar kluwen geworden. Dat werd opnieuw gestroomlijnd. • Technische en louter functionele opleidingen worden verruimd met soft-skills-training. • 9700 eigen trainingen, waaronder 85 soft-skills-trainingen. Onderzoek, ontwikkeling, productie, distributie en verkoop van medicijnen – elke fase van dit lange traject is haarfijn gereguleerd. En wordt nauwlettend gecontroleerd, ook door de Amerikaanse overheidsdienst Food and Drug Administration (FDA). Farmabedrijven met een stevige poot in de VS, zoals UCB, kunnen te allen tijde geïnspecteerd worden. Ook op buitenlandse bedrijfssites als die iets te maken hebben met een medicijn dat ingevoerd wordt in de VS. Europese en Aziatische autoriteiten worden steeds strenger in de hoop hun karretje aan te pikken aan het...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.