Dossier Opleiding & Ontwikkeling. Case: opleiding bij Alpro. Digitalisering is cruciale stap in een nieuwe kijk op opleiding

HR Square 167
De geschiedenis van Alpro is vooral een groeiverhaal. De onderneming surft met zijn plantaardige alternatieven voor zuivel mee op de trend van gezond voedsel en moet jaar na jaar bijkomende medewerkers aanwerven. Vandaag telt Alpro bijna 1200 werknemers, waarvan de meesten in België aan de slag zijn. In Gent ligt het hoofdkantoor, waar marketing, sales en alle stafdiensten gevestigd zijn. De grootste productiesite van de groep ligt in Wevelgem, waar vorig jaar nog 130 nieuwe medewerkers werden aangeworven. Daarnaast zijn er nog twee productievestigingen, in Kettering (een uur ten noorden van Londen) en in Issenheim (in de Franse Elzas). Er zijn ook nog commerciële vestigingen in Breda (Nederland), Düsseldorf (Duitsland) en Birmingham (VK). Elders werkt de onderneming met partners die instaan voor de lokale distributie. Alpro verkoopt dan ook in 54 landen. “Aangezien we hard groeien, hebben we ook veel nieuwe mensen nodig die allemaal moeten opgeleid worden”, getuigt Bart...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.