Dossier Opleiding & Ontwikkeling. Case: talentmanagement bij CMAST. Talent verbinden met innovatie

HR Square 167
  CMAST uit Temse is een projectmanagement- en consultancybedrijf actief in healthcare en life sciences. Het bedrijf begeleidt het onderzoek naar én de ontwikkeling van nieuwe producten door de levenscyclus te optimaliseren en zo te versnellen. “We geven advies, projectmanagement en IT-oplossingen, zowel in de onderzoek- en ontwikkelingsfase, als in de logistieke- en distributieketen. Daarnaast leggen we ons toe op het samenbrengen van de juiste partners binnen life sciences en daarbuiten om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen in de gezondheidssector”, legt Nadia De Wilde uit, HR-director en managing partner bij CMAST. Samen met haar echtgenoot, Glenn Van Dael, startte Nadia De Wilde het bedrijf in 2008. De voorbije acht jaar kende de onderneming een fenomenale groei, wat een nominatie tot Trends Gazelle opleverde en de titel van KMO-Laureaat Oost-Vlaanderen 2016-2017. Elk jaar verdubbelde het aantal medewerkers zowat. In 2016 ging het van 40 naar 90. Medewerkers, die bovendien ook...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.