Dossier Opleiding & Ontwikkeling. Zelfgestuurd leren. De werknemer is aan zet

HR Square 167
“Employee-led, integrated learning is the new normal”, kopte CIPD, de Britse beroepsvereniging voor HR en ontwikkeling, in mei vorig jaar. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat leren “in the flow of work” steeds gewoner wordt bij Britse werknemers. Andy Lancaster, die bij CIPD aan het hoofd staat van Learning & Development Content, heeft het in een persmededeling over een “bewuste beweging naar leren ‘in the flow of work’ in de peiling van dit jaar. De voordelen in termen van teamwerk, kennisdeling en duurzame medewerkerstevredenheid zijn significant. L&D-verantwoordelijken moeten het voortouw nemen op het vlak van geïntegreerd leren om ervoor te zorgen dat leren een continu proces is en niet ad-hoc. Ze moeten ook wendbaar zijn en de veranderende noden van medewerkers begrijpen, terwijl ze tegelijkertijd focussen op duurzame groei voor de onderneming op lange termijn.” Een hele boterham, niet professor Eva Kyndt? “CIPD lijkt met ‘employee-led learning’ te verwijzen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.