Dossier Organisatiewendbaarheid – Case Foodmaker. “We zijn gestopt met ‘ja, maar’ te zeggen”

HR Square 203 (maart-april 2021)
  Weinig sectoren die harder onder de crisis lijden dan de horeca. Ook Startmeal, producent van verse maaltijden, zag zijn omzet in het voorjaar van 2020 in elkaar stuiken. Niet alleen moest het zijn dertien Foodmaker-restaurants sluiten, ook de verkoop in de supermarkten en op de vliegtuigen viel quasi volledig stil. De eerste reactie van HR-manager Leen Beyens was dezelfde als die van de meeste andere organisaties die door de plots stilstand geraakt werden: interimcontracten stopzetten en tijdelijke werkloosheid inroepen, in de hoop de meubelen te redden. “Op het dieptepunt bleef er nog maar 12 procent van onze omzet over”, vertelt Beyens. “Dat kwam hard aan, zeker omdat we in onze keukens net grote veranderingen hadden doorgevoerd. We hadden lijnen en producten verplaatst, maar ook fors in de teamsamenstelling geïnvesteerd. Tot dan produceerden we vooral onder private label en was ons eigen merk ondergeschikt. Dat wilden we omdraaien. De eerste...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.