Dossier Organisatiewendbaarheid – Case Siemens Belgium. Leercultuur stimuleren

HR Square 203 (maart-april 2021)
Siemens heeft zich de voorbije decennia al verschillende keren opnieuw uitgevonden om mee te zijn met de nieuwste technologische evoluties. Wendbaar en flexibel inspelen op nieuwe ontwikkelingen zit in het DNA van de organisatie. “Er was de overgang van mechaniek naar elektrificatie en automatisering, de overgang van hardware naar software en nu zitten we volop in de digitaliseringsgolf. Het enige verschil is dat de technologie aan een fenomenaal hoog tempo verandert”, schetst Ivo Christiaens, HR-Director bij Siemens Belgium. “Onze medewerkers zijn actief in een omgeving die continu verandert. Ze worden voortdurend uitgedaagd mee te evolueren. En als lokale service en sales organisatie worden we als eerste geconfronteerd met alle veranderingen, zowel op technologisch vlak als op conjunctureel en organisatorisch vlak.” Christiaens benadrukt om vanuit HR de organisatie en de medewerkers te ondersteunen. Zo lanceerde HR een project om de verschillende business units te begeleiden in hun traject naar meer digitalisering....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.