Dossier Organisatiewendbaarheid – Sociale partners. Wendbaarheid lost niet alles op

HR Square 203 (maart-april 2021)
Wat hebben zij de voorbije maanden geleerd over wendbaarheid? We vroegen het achtereenvolgens aan Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen, en Miranda Ulens, algemeen secretaris van ABVV. “Flexibel met personeel en processen omgaan” Wat heeft het coronajaar u geleerd over wendbaarheid? Monica De Jonghe: “Aan het begin van de eerste lockdown was er vooral ongeloof en paniek. Ondernemingen lagen stil, werknemers bleven huis. Heel snel echter zagen we werkgevers en werknemers de moed bij elkaar rapen en nadenken over wat wel nog mogelijk was. Wat hen geholpen heeft en wat ik zelf een prachtig instrument vind, is de generieke gids, die door de sociale partners is opgesteld. Die reikt handvaten aan waarmee werkgevers hun activiteiten kunnen hernemen in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Hetzelfde kunnen we over de omschakeling naar telewerk zeggen. Dit vroeg veel energie van werknemers en werkgevers, maar heeft ertoe geleid dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.