Dossier Organisatiewendbaarheid – Sociale partners. Wendbaarheid lost niet alles op

HR Square 203 (maart-april 2021)
Wat hebben zij de voorbije maanden geleerd over wendbaarheid? We vroegen het achtereenvolgens aan Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen, en Miranda Ulens, algemeen secretaris van ABVV. “Flexibel met personeel en processen omgaan” Wat heeft het coronajaar u geleerd over wendbaarheid? Monica De Jonghe: “Aan het begin van de eerste lockdown was er vooral ongeloof en paniek. Ondernemingen lagen stil, werknemers bleven huis. Heel snel echter zagen we werkgevers en werknemers de moed bij elkaar rapen en nadenken over wat wel nog mogelijk was. Wat hen geholpen heeft en wat ik zelf een prachtig instrument vind, is de generieke gids, die door de sociale partners is opgesteld. Die reikt handvaten aan waarmee werkgevers hun activiteiten kunnen hernemen in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Hetzelfde kunnen we over de omschakeling naar telewerk zeggen. Dit vroeg veel energie van werknemers en werkgevers, maar heeft ertoe geleid dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.