Dossier oudere werknemers: Aanwerving vijftigplussers? Ja, maar vanuit sterk HRM

HR Square 98
Essentie ■ Er moet meer ingezet worden op loopbaandenken. ■ Pas minder automatismen toe in de loonvorming, maar beloon op basis van prestaties en competenties. ■ Er is nood aan flexizekerheidsdenken en levenslang leren. ■ Zorg eerst en vooral voor een goed personeelsbeleid. Francis Vermeulen, ongetwijfeld de man met de meest opmerkelijke carrière in België (van magazijnarbeider tot bestuurder bij Katoen Natie Groep), stelt enkele pertinente vragen over het werken met oudere werknemers. Met die leidraad ontspint zich méér dan een debat: de gesprekspartners komen tot een praktische visie. - Is het beleid rond aanwerving en retentie van 45-plussers wel een zaak voor HR? Bart Coone (Securex): “Heeft de problematiek van omgaan met oudere werknemers wel zoveel te maken met dat leeftijdsstigma? De oplossingen liggen vooral in een goed HR-beleid. HR wordt gevoerd binnen de specifieke context van onze maatschappij en die is de voorbije jaren drastisch veranderd. Daarom geloof...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.