Dossier oudere werknemers: Aanwerving vijftigplussers? Ja, maar vanuit sterk HRM

HR Square 98
Essentie ■ Er moet meer ingezet worden op loopbaandenken. ■ Pas minder automatismen toe in de loonvorming, maar beloon op basis van prestaties en competenties. ■ Er is nood aan flexizekerheidsdenken en levenslang leren. ■ Zorg eerst en vooral voor een goed personeelsbeleid. Francis Vermeulen, ongetwijfeld de man met de meest opmerkelijke carrière in België (van magazijnarbeider tot bestuurder bij Katoen Natie Groep), stelt enkele pertinente vragen over het werken met oudere werknemers. Met die leidraad ontspint zich méér dan een debat: de gesprekspartners komen tot een praktische visie. - Is het beleid rond aanwerving en retentie van 45-plussers wel een zaak voor HR? Bart Coone (Securex): “Heeft de problematiek van omgaan met oudere werknemers wel zoveel te maken met dat leeftijdsstigma? De oplossingen liggen vooral in een goed HR-beleid. HR wordt gevoerd binnen de specifieke context van onze maatschappij en die is de voorbije jaren drastisch veranderd. Daarom geloof...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.