Dossier oudere werknemers: Herman Pannecoucke (50+ Consulent VDAB). “(H)Erkenning van verworven competenties”

HR Square 98
Essentie ■ VDAB-initiatieven om oudere werknemers aan de slag te houden: hulpbox voor werkgevers en ervaren werknemers, stimulatie rond retentiebeleid en competentieontwikkeling, en een brede waaier aan opleidingen. ■ 50+ Club wil oudere werkzoekenden (her)oriënteren op de arbeidsmarkt en (opnieuw) leren solliciteren. ■ Tot 52 jaar zijn informatiesessies en begeleiding verplicht, vanaf 53 jaar valt verplichte begeleiding weg. Na 53 jaar is informatie en begeleiding vrijwillig te krijgen. Er bestaan te veel stereotiepe ideeën over vijftigplussers, vindt Herman Pannecoucke: “Er wordt vaak gezegd dat vijftigplussers langzaam zijn, vaak ziek, duur en niet flexibel. Bovendien zouden ze nog eens lui en onbetrouwbaar zijn. Wel, als 50+ Consulent bij de VDAB werk ik dagelijks met deze doelgroep en ik kan je verzekeren dat dat beeld niet klopt. Ik vertel graag het verhaal van Roger uit Roeselare. Op een dag belt hij mij op om meer informatie te krijgen over de 50+ Club....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.