Dossier oudere werknemers: William De Plecker (Securitas). De vele voordelen van werken met 45-plussers

HR Square 98
Essentie ■ Securitas zet strenge regelgeving voor bewakingssector om in opportuniteiten: aanwerving laaggeschoolden, nieuwe afzetmarkten en jobzekerheid. ■ 45-plussers bieden het bedrijf ervaring, knowhow, flexibiliteit en loyaliteit. ■ ‘Werkfit blijven 45+’ is in essentie een pakket opleidingen voor zowel leidinggeven als werknemers. Bewakingsbedrijf Securitas (260.000 medewerkers wereldwijd, 5350 in België) werkt in diverse omgevingen (van bejaardentehuizen tot luchthavens) in een streng gereguleerde context. “In onze sector mag je zelf geen aanwervingen doen, tenzij je erkend en gecertificeerd bent door Binnenlandse Zaken. We moeten ook verplicht door het ministerie erkende testen afnemen en opleidingen geven”, zegt HR-directeur William De Plecker. Tel daar de continudiensten bij en het plaatje is compleet: geen sinecure om een goed geolied retentiebeleid te voeren. Toch heeft de regulering ook voordelen: “Wanneer een concurrent met een contract gaat lopen, moet hij ten minste 80 procent van de werknemers op die post overnemen. Voor een 45-plusser heeft dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.