Dossier oudere werknemers: William De Plecker (Securitas). De vele voordelen van werken met 45-plussers

HR Square 98
Essentie ■ Securitas zet strenge regelgeving voor bewakingssector om in opportuniteiten: aanwerving laaggeschoolden, nieuwe afzetmarkten en jobzekerheid. ■ 45-plussers bieden het bedrijf ervaring, knowhow, flexibiliteit en loyaliteit. ■ ‘Werkfit blijven 45+’ is in essentie een pakket opleidingen voor zowel leidinggeven als werknemers. Bewakingsbedrijf Securitas (260.000 medewerkers wereldwijd, 5350 in België) werkt in diverse omgevingen (van bejaardentehuizen tot luchthavens) in een streng gereguleerde context. “In onze sector mag je zelf geen aanwervingen doen, tenzij je erkend en gecertificeerd bent door Binnenlandse Zaken. We moeten ook verplicht door het ministerie erkende testen afnemen en opleidingen geven”, zegt HR-directeur William De Plecker. Tel daar de continudiensten bij en het plaatje is compleet: geen sinecure om een goed geolied retentiebeleid te voeren. Toch heeft de regulering ook voordelen: “Wanneer een concurrent met een contract gaat lopen, moet hij ten minste 80 procent van de werknemers op die post overnemen. Voor een 45-plusser heeft dat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.