Dossier Overnames en andere turbulentie. Case: FCR Media neemt Truvo Belgium over. HR tegen de achtergrond van een hele waaier aan emoties

HR Square 165
Truvo Belgium, vooral bekend als uitgever van de Gouden Gids, vroeg op 28 juni 2016 het faillissement aan en werd een dag later effectief failliet verklaard. Daardoor stonden 520 mensen plots op straat. Meteen was wel duidelijk dat een overnemer geïnteresseerd was in een doorstart met een deel van het personeel – met 310 van hen, zo zou later blijken. Op 1 juli werd het bod van FCR Media Belgium aanvaard door de curatoren. De overnemer maakt deel uit van de Estse groep FCR Media, actief in 12 landen. “Een faillissement aankondigen is heel hard. Je neemt de grond van onder de voeten van iedereen die voor jou staat. Ook al was het al een tijd duidelijk dat het niet goed ging, toch blijven mensen hopen.” Nathalie Strynckx zelf was sinds september 2014 aan de slag als HR Director bij Truvo Belgium en maakte het faillissement en de doorstart van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.