Dossier Participatief ondernemen   Case: Capgemini “Het gaat om het eigen geloof van de employee in het bedrijf”    

HR Square 187
“ESOP staat voor een Employee Stock Ownership Plan en maakt dat medewerkers, via een fonds, medeaandeelhouder kunnen zijn van het grote, beursgenoteerde Capgemini. Het is een wereldwijd programma en staat open voor zo’n 200.000 werknemers – alléén de mensen op de payroll – in 24 landen. In 2018 konden medewerkers instappen van 24 september tot 11 oktober. Het was al de vijfde keer op rij dat zo’n plan werd uitgerold, de eerste was in 2008”, steekt Kris Poté van wal. Hij is in België verantwoordelijk voor het programma.   Nauwelijks risico   In België zijn er 1200 werknemers die zouden kunnen instappen, van wie zo’n 250 het effectief gedaan hebben – zo’n 20 procent dus. Dat de medewerkers in groten getale investeren, is overigens ook voor de onderneming een goede zaak, legt Kris Poté uit. “Als de mensen die voor Capgemini werken zo veel investeren, dan is dat een teken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.