Dossier Participatief Ondernemen   Case: Contec “We werken allemaal voor hetzelfde”

HR Square 187
Contec levert industriële automatiseringsprojecten op. Het hoofdkantoor van de onderneming, die ondertussen een dertigtal jaar bestaat, ligt aan de Noorderlaan in Antwerpen. In België heeft de onderneming nog een bijkantoor in Kortrijk. Daarnaast zijn er ook vestigingen in Polen, Roemenië, en Frankrijk, en opende het met het oog op de nakende Brexit een extra vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Verspreid over de verschillende kantoren werken ongeveer 190 mensen, voornamelijk ingenieurs. Wat bijzonder is, is dat Contec een CVBA is, een coöperatieve vennootschap. Gedelegeerd bestuurder Patrick De Pryck: “Omwille van de binding tussen het bedrijf en de mensen, is er van in het begin beslist om de medewerkers ook te laten participeren in het bedrijf. Maar dat wilden we niet doen door gratis opties te geven, maar echt hen te vragen om te investeren. De mensen die geïnteresseerd zijn om te participeren, moeten aandelen kopen.”   Is iedereen die hier werkt...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.