Dossier Participatief ondernemen . Professor Andrew Pendleton onderzoekt participatief ondernemen

HR Square 187
Professor Andrew Pendleton is vandaag verbonden aan de universiteit van New-South Wales in Sydney, Australië, waar hij aan het hoofd staat van de School of Management, een onderdeel van de business-school. Toen we hem kort geleden spraken, was hij nog professor Human Resources aan de business-school van Durham University in het Verenigd Koninkrijk. “Ik werk al zo’n 25 jaar rond employee ownership en employee share ownership – misschien zelfs al langer. Ik werk ook nauw samen met een aantal Britse belangenverenigingen die met het onderwerp bezig zijn”, stelt hij zichzelf voor.   Eigenaarschap   Employee ownership en employee share ownership zijn niet hetzelfde, doceert professor Pendleton. “Ook al gebruiken ze dezelfde instrumenten en vallen ze vaak ook onder dezelfde fiscale regelingen, het gaat wel over andere werelden en andere types ondernemingen. Employee ownership betekent dat de medewerkers van een onderneming een aanzienlijk deel van het bedrijf bezitten – in vele...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.