Dossier Participatief ondernemen . Professor Andrew Pendleton onderzoekt participatief ondernemen

HR Square 187
Professor Andrew Pendleton is vandaag verbonden aan de universiteit van New-South Wales in Sydney, Australië, waar hij aan het hoofd staat van de School of Management, een onderdeel van de business-school. Toen we hem kort geleden spraken, was hij nog professor Human Resources aan de business-school van Durham University in het Verenigd Koninkrijk. “Ik werk al zo’n 25 jaar rond employee ownership en employee share ownership – misschien zelfs al langer. Ik werk ook nauw samen met een aantal Britse belangenverenigingen die met het onderwerp bezig zijn”, stelt hij zichzelf voor.   Eigenaarschap   Employee ownership en employee share ownership zijn niet hetzelfde, doceert professor Pendleton. “Ook al gebruiken ze dezelfde instrumenten en vallen ze vaak ook onder dezelfde fiscale regelingen, het gaat wel over andere werelden en andere types ondernemingen. Employee ownership betekent dat de medewerkers van een onderneming een aanzienlijk deel van het bedrijf bezitten – in vele...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.