Dossier participatief ondernemen. Renaud Williame (Stef) Aandeelhouderschap versterkt de cultuur  

HR Square 187
STEF is een Franse groep die actief is in zeven landen – behalve het thuisland ook in Portugal, Spanje, Italië, Zwitserland, Nederland en België – en gespecialiseerd is in transport en logistiek van voedingswaren. In België, waar de onderneming twee sites heeft in Tubeke en één in Courcelles, werken er zo’n 380 vaste medewerkers. Daar bovenop komen een vijftigtal uitzendkrachten. Een derde van de medewerkers zijn bedienden. De overige zijn verdeeld over enerzijds de logistieke activiteiten in de magazijnen en anderzijds de chauffeurs. Het zakencijfer van de Belgische dochter van de Franse groep komt iets boven de 60 miljoen euro uit. WerkgeversbijdrageElke werknemer bij STEF kan aandeelhouder worden van de onderneming en wordt daartoe ook aangemoedigd. Het aandeelhouderschap startte 26 jaar geleden in Frankrijk en verspreidde zich nadien in de andere landen. Sinds 2012 kunnen ook de Belgische werknemers participeren in hun bedrijf. “Het Franse plan is in de andere...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.