Dossier: Peggy De Prins linkt onderzoek aan praktijk. Waarom en hoe innoveren in arbeidsorganisatie?

HR Square 130
“Innovatieve arbeidsorganisatie is een én-én-verhaal”, vindt professor Peggy De Prins. Zij is doctor in de Sociale Wetenschappen en verbonden als docente HRM aan Antwerp Management School en de faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen. “Het doel is dubbel: én meer slagkracht voor de organisatie realiseren (bijvoorbeeld de zorgverlening optimaliseren) én de kwaliteit van de arbeid voor de medewerkers verbeteren. Er is een parallel met de evolutie in HR: van de focus op strategie om de beoogde performantie te bereiken naar een holistischer visie met meer waardering voor de medewerker.” De Prins verduidelijkt met het beeld van een gesloten villa uit de jaren ‘80 en de meer open architectuur nu. Veel organisaties zijn nog functioneel gestructureerd met een hiërarchisch organigram. De organisatiestructuur van de toekomst is hybrider en naar buiten gericht. Ook het HR-gebouw is toe aan renovatie en daarvoor verstrekt De Prins eerst de nodige theoretische bagage. Balans moeten-kunnen Literatuur...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.