Dossier Re-integratie. De impact van de nieuwe wetgeving. Re-integratietrajecten en aangepast werk

HR Square 179
Het re-integreren van medewerkers die langdurig thuis zijn – en dat zijn er volgens het RIZIV steeds meer – is een kwestie van gezond verstand. Sinds de nieuwe wetgeving is het vaak óók een wettelijke verplichting. Zowel de zieke medewerker zelf (of zijn of haar behandelende arts), de adviserend geneesheer als de werkgever heeft het recht om aan de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer te vragen om een re-integratietraject op te starten. Als werkgever moet u meewerken “aan het vlot verloop van het re-integratietraject om de slaagkansen van de re-integratie te bevorderen”, zoals het KB voorschrijft. En dat is niet niets. Zeker niet als u weet dat het aantal aanvragen voor een re-integratietraject toeneemt. Het grootste deel van de doorlopen trajecten leidt tot de beslissing ‘definitief arbeidsongeschikt voor het overeengekomen werk, zonder de mogelijkheid om ander of aangepast werk uit te voeren bij dezelfde werkgever’, zo blijkt uit cijfers van Mensura, specialist op het...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.