Dossier Re-integratie. Ergonomie, automatisering en re-integratie bij kmo Menken. “Ergonomie is de hoeksteen van een gezonde productieomgeving”

HR Square 179
U kent Menken niet? Niet verwonderlijk, de onderneming blijft wat onder de radar, al bent u er misschien al voorbijgereden op de A12 in Aartselaar. Menken is private-label-leverancier van (geroosterde) pinda’s en cashewnoten voor de Europese retailmarkt. Met zijn 43 VTE’s is het een echte kmo. De onderneming verwerkt jaarlijks zo’n 17.500 ton noten (12.000 ton pinda’s en 5500 ton cashewnoten) en heeft een omzet van om en bij de 65 miljoen euro.De cashewnoten die in Aartselaar verwerkt worden, komen toe in zeecontainers met daarin 700 dozen van 23 kilogram. Bij Menken lossen medewerkers de cashewnoten, roosteren ze en verpakken ze in consumentenverpakkingen van 50 gram tot 2 kilogram. Dat zijn de zakjes die u in de supermarkt ziet liggen. “Tien jaar geleden werden de containers handmatig gelost: twee medewerkers plaatsten de dozen op pallets, waarna een derde ze met de vorklift naar het magazijn bracht. Ook het inpakken verliep...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.