Dossier Rekruteren via sociale media: Wat u moet weten. Selectie en werving via sociale media: Q&A

HR Square 122
I. Hoe pak je het aan? Moet je ineens op alle netwerken tegelijk aanwezig zijn? Ralf Caers (HUB): “Het moet vooral passen in een goede mediastrategie: waar zit mijn doelgroep en wat wil ik met hen communiceren? Afhankelijk van wat je voor ogen hebt, kan het interessant zijn om gefaseerd te werk te gaan of ‘all the way’. Zorg dan wel dat je voldoende mankracht en tijd hebt om het vol te houden.” Aniana Taelman (Securex): “Wij kozen voor het werken in fasen. We zijn gestart met LinkedIn omdat dat een professioneel netwerk is. Daarop wilden medewerkers hun contacten wel aanspreken. Bij Facebook, de volgende stap, was dat al heel wat moeilijker. Ze willen Facebook niet linken met hun professionele leven, terwijl dat natuurlijk niet is wat we hen vragen. We zijn nu gestart met Twitter en dat blijkt nog moeilijker. We hebben amper een tiental heel actieve mensen. Gefaseerd...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.