Dossier Rekruteren via sociale media: Wat u moet weten. Selectie en werving via sociale media: Q&A

HR Square 122
I. Hoe pak je het aan? Moet je ineens op alle netwerken tegelijk aanwezig zijn? Ralf Caers (HUB): “Het moet vooral passen in een goede mediastrategie: waar zit mijn doelgroep en wat wil ik met hen communiceren? Afhankelijk van wat je voor ogen hebt, kan het interessant zijn om gefaseerd te werk te gaan of ‘all the way’. Zorg dan wel dat je voldoende mankracht en tijd hebt om het vol te houden.” Aniana Taelman (Securex): “Wij kozen voor het werken in fasen. We zijn gestart met LinkedIn omdat dat een professioneel netwerk is. Daarop wilden medewerkers hun contacten wel aanspreken. Bij Facebook, de volgende stap, was dat al heel wat moeilijker. Ze willen Facebook niet linken met hun professionele leven, terwijl dat natuurlijk niet is wat we hen vragen. We zijn nu gestart met Twitter en dat blijkt nog moeilijker. We hebben amper een tiental heel actieve mensen. Gefaseerd...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.