Dossier ‘Schep uw eigen werkklimaat’: HR Square November Conference over arbeidsrelaties. Schep uw eigen werkklimaat

HR Square 106
Ook in deze editie leidde conferentievoorzitter Wim De Vilder de werkzaamheden in goede banen. Bij de sprekers vonden we de zeer succesvolle mix van onderzoekers, juristen en andere experts, vakbonden, werkgevers en uiteraard een plejade van HR-managers met markante en vooral leerrijke praktijkgetuigenissen. Ook Tom Debusschere, de CEO die Deceuninck Plastics opnieuw op het juiste spoor zette, bracht er het relaas van zijn resolute ‘veranderingsmanagement’. Onder het motto ‘schep uw eigen werkklimaat’ werd er gesproken en gedebatteerd over het formeel en informeel overleg op organisatieniveau, over de politieke remmen en stimuli, de sociaaljuridische context, de rol van de bedrijfscultuur, de nooit te onderschatten impact van psychologie en communicatie, de belangrijkste aandachtspunten in de dagelijkse praktijk en uiteraard over de concrete acties van het personeelsbeleid. En ook nu weer werd er een halve dag uitgetrokken om de gesprokkelde kennis en inzichten toe te passen in een simulatie tijdens de befaamde November...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.