Dossier ‘Schep uw eigen werkklimaat’: Jan van den Nieuwenhuijzen (SD Worx). “Bouwen aan een duurzame bedrijfscultuur”

HR Square 106
Essentie ■ Bouwen aan een duurzame cultuur is een continu proces. ■ Het komt erop aan meerwaarde te optimaliseren voor de klanten en voor de organisatie zelf. ■ De waarden worden anders ingevuld om het engagement te behouden en te versterken. ■ Houd rekening met de wijzigende context: de klemtoon ligt op openheid en externe focus, samenwerking en autonomie. Aanwerven gebeurt niet om de aardigheid, maar met het oog op winst en vooruitgang. “Je hebt dus engagement nodig van je medewerkers en daar moet je aan blijven werken”, aldus Jan van den Nieuwenhuijzen, gedelegeerd bestuurder van HR-dienstengroep SD Worx. Engagement gedijt het best in een duurzame cultuur. “Dat is een organisatiecultuur die de strategie en de doelstellingen ondersteunt. Ze richt zich op de creatie van meerwaarde voor de diverse stakeholders: de organisatie, de interne medewerkers, de klanten en de maatschappij. Ze houdt rekening met de externe context en de trends.”...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.