Dossier ‘Schep uw eigen werkklimaat’: Jan van den Nieuwenhuijzen (SD Worx). “Bouwen aan een duurzame bedrijfscultuur”

HR Square 106
Essentie ■ Bouwen aan een duurzame cultuur is een continu proces. ■ Het komt erop aan meerwaarde te optimaliseren voor de klanten en voor de organisatie zelf. ■ De waarden worden anders ingevuld om het engagement te behouden en te versterken. ■ Houd rekening met de wijzigende context: de klemtoon ligt op openheid en externe focus, samenwerking en autonomie. Aanwerven gebeurt niet om de aardigheid, maar met het oog op winst en vooruitgang. “Je hebt dus engagement nodig van je medewerkers en daar moet je aan blijven werken”, aldus Jan van den Nieuwenhuijzen, gedelegeerd bestuurder van HR-dienstengroep SD Worx. Engagement gedijt het best in een duurzame cultuur. “Dat is een organisatiecultuur die de strategie en de doelstellingen ondersteunt. Ze richt zich op de creatie van meerwaarde voor de diverse stakeholders: de organisatie, de interne medewerkers, de klanten en de maatschappij. Ze houdt rekening met de externe context en de trends.”...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.