Dossier Stress & Burn-out. ‘Burning Times’. “Laat ons alstublieft ook soms een beetje mislukken”

HR Square 180
  De keynote op het HR Square-seminarie ‘Stress & Burn-out’ werd niet verzorgd door een HR-professional, maar door professor en psychiater Dirk De Wachter (KU Leuven), auteur van ‘Borderline Times – Het einde van de normaliteit’. Hij zorgde voor een bredere kijk op dit typische HR-probleem. Bvba Ik De drukte in het kabinet van De Wachter legt de vinger duidelijk op de wonde, er is iets aan de hand in onze maatschappij. “Ik ben een psychiater, een dokter van het verdriet. Bij mij komen mensen met hun zorgen en moeilijkheden, en het grote probleem is dat ik en mijn collega’s veel te veel werk hebben. Het lijkt alsof iedereen niet meer kan”, schetst de professor. Wat is er aan de hand met onze leefwereld waarin we toch al heel wat jaren geen oorlog meer hebben, geen hongersnood of reusachtige gevaren? We leven dus heel goed, maar toch lukt het niet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.