Dossier Stress & Burn-out. Welzijn bij AGC. “Het is erg belangrijk dat mensen niet zomaar uitvoerder zijn”

HR Square 180
“De slogan ‘Our people, our strength’ komt uit het hoofdkantoor van AGC in Japan. Alle ondernemingen pakken uit met een leuze, maar het is belangrijk dat er een engagement is dat uitmondt in een concreet programma. Bij ons in Louvain-la-Neuve is dat het Well-Being@AGC-programma”, zegt Jean Charles, HR-manager bij AGC Automotive in Louvain-la-Neuve. “Dat programma is ook een antwoord op een economische context die erg uitdagend en competitief is in onze sector, met een grote druk om steeds sneller en stipter te zijn, om de prijzen te drukken en steeds hogere kwaliteit te leveren.” Menselijke factoren Bij AGC in Louvain-la-Neuve is het de missie van HR om een beleid te voeren dat rekening houdt met menselijke factoren. Drie zaken zijn daarbij belangrijk, vindt Jean Charles. Ten eerste empowerment. “Het is erg belangrijk dat mensen niet zomaar uitvoerder zijn”, benadrukt hij. “Ook als we het hebben over eerder eenvoudige jobs, zijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.