Dossier Stress & Burn-out. Welzijn bij CHC Luik. Tools en begeleiding in de strijd tegen burn-out

HR Square 180
“De zorgsector is erg blootgesteld aan burn-outs”, weet HR-directeur Juan de Callataÿ van CHC Luik, een ziekenhuisgroep met 4254 medewerkers en bijna 1000 zelfstandige artsen. “Burn-out heeft ook een belangrijke negatieve impact, onder meer de grote kostprijs door absenteïsme, maar ook de impact op de kwaliteit van de zorg. En dus hebben we besloten om extra in te zetten op preventie en begeleiding.”“Specifiek rond burn-out werken, is belangrijk, maar kan niet zonder een HR-fundament dat gericht is op het welzijn van de medewerkers”, legt Laurence Bilquin uit. Zij is bij CHC Luik verantwoordelijk voor human capital. “Het gaat onder meer over een beleid rond rekrutering en interne mobiliteit, dat moet zorgen voor zinvolle loopbanen en een omgeving waarin werknemers kunnen openbloeien, zelfs als dat in de zorg niet evident is.” Laurence Bilquin noemt ook de flexibiliteit die het ziekenhuis biedt aan medewerkers, zodat ze werk en privé beter op elkaar...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.