Dossier Stress & burn-out. Welzijn bij Jessa Ziekenhuis. Met ‘goesting’ aan het werk

HR Square 180
Het Jessa Ziekenhuis, in Limburg verspreid over drie campussen, heeft bijna 1000 bedden en 245 dagplaatsen. Daarvoor zijn er 3100 medewerkers, en 380 artsen en assistenten. Zij zorgen voor zo’n 200.000 patiënten per jaar (uniek geteld). “In die drukte proberen we voor onze medewerkers en artsen een welzijnsbeleid op te zetten. Zo besteden we extra aandacht aan onder meer lichaamsbeweging, rookstopbegeleiding, slaaphygiëne en ergonomisch verantwoord werken. Onze hoofdbekommernis is het mentale welzijn”, schetst Sonja Reckers, HR-adviseur gezondheidsbeleid in het Jessa Ziekenhuis.In 2014 organiseerde het ziekenhuis een tevredenheids- en engagementsmeting. Het ging over allerlei werkorganisatorische aspecten en engagement. Zijn de medewerkers bijvoorbeeld voldoende bereid om mee te werken aan veranderingen en verbeteringen? Twee derde van het personeel bleek zich goed in zijn vel te voelen. Vooral de 10 procent medewerkers met een hoog risico op burn-out trokken de aandacht: een groep van zo’n 350 mensen. Een belangrijk signaal voor het beleid...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.