Dossier Stress & Burn-out. Welzijn bij SWIFT. Welzijn als fundament van de performantiecultuur

HR Square 180
Het verhaal over het globale welzijnsbeleid bij SWIFT begint drie jaar geleden, toen Ann Artois, HR Specialist in Wellbeing, opnieuw aan de slag ging na een burn-out. De job die ze voordien bij SWIFT uitoefende, vroeg te veel van haar en daarom polste ze zelf of ze een andere rol kon vervullen. Het management deed haar enkele voorstellen en Artois koos vol overtuiging voor het uitwerken van een welzijnsprogramma.SWIFT is een wereldwijde speler op de financiële markten als provider van beveiligde financiële transacties. BIC-codes voor internationale overschrijvingen zijn bijvoorbeeld uitgevonden door het bedrijf. Er werken meer dan 11.000 financiële instellingen met SWIFT, die samen zorgen voor meer dan zeven miljard transacties per jaar. Wereldwijd heeft de organisatie 2800 medewerkers in dienst, het grootste kantoor bevindt zich in België. De kernwaarden zijn uitmuntendheid, gemeenschappen en innovatie.“Welzijn was altijd al belangrijk en we deden reeds lokale acties, maar we wilden dat globaal...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.