Dossier Stress & Burn-out. Welzijn bij SWIFT. Welzijn als fundament van de performantiecultuur

HR Square 180
Het verhaal over het globale welzijnsbeleid bij SWIFT begint drie jaar geleden, toen Ann Artois, HR Specialist in Wellbeing, opnieuw aan de slag ging na een burn-out. De job die ze voordien bij SWIFT uitoefende, vroeg te veel van haar en daarom polste ze zelf of ze een andere rol kon vervullen. Het management deed haar enkele voorstellen en Artois koos vol overtuiging voor het uitwerken van een welzijnsprogramma.SWIFT is een wereldwijde speler op de financiële markten als provider van beveiligde financiële transacties. BIC-codes voor internationale overschrijvingen zijn bijvoorbeeld uitgevonden door het bedrijf. Er werken meer dan 11.000 financiële instellingen met SWIFT, die samen zorgen voor meer dan zeven miljard transacties per jaar. Wereldwijd heeft de organisatie 2800 medewerkers in dienst, het grootste kantoor bevindt zich in België. De kernwaarden zijn uitmuntendheid, gemeenschappen en innovatie.“Welzijn was altijd al belangrijk en we deden reeds lokale acties, maar we wilden dat globaal...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.