Dossier Talentmobiliteit. Colloquium en eerste Talent Mobility Award. Hoe zorg je voor talentmobiliteit?

HR Square 164
Een gebrek aan loopbaanperspectieven behoort tot de belangrijkste motieven waarom iemand niet in een bepaalde organisatie wil gaan werken of er weg wil. Dat blijkt uit de ‘2016 Global Talent Management and Rewards & Global Workforce Studies’ van consultancygroep Willis Towers Watson, een onderzoek gebaseerd op gegevens van meer dan 31.000 medewerkers wereldwijd. Naast het blijvende belang van een degelijk basisloon, spelen jobzekerheid, loopbaanperspectieven en vertrouwen in het management een sleutelrol in de beslissing om bij een bedrijf te willen werken of het te verlaten. Het belang van carrièrekansen wordt weliswaar erkend door werkgevers en werknemers, maar de praktijk wordt heel anders aangevoeld, zo toont het onderzoek ook aan. Werkgevers beklemtonen dat loopbaanmogelijkheden een topprioriteit zijn, maar amper vier op de tien werknemers vinden dat daar echt werk van gemaakt wordt. De helft van de medewerkers zegt zelfs de organisatie te moeten verlaten om vooruitgang te kunnen maken in hun...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.