Dossier Talentmobiliteit. Drie voorbeelden uit de praktijk. Positieve en duurzame inzetbaarheid: hoe verwezenlijk je dat?

HR Square 164
Zelfsturende teams, meer flexibiliteit én verantwoordelijkheid, en ook nog een app voor directe communicatie: drie interessante projecten die door de jury van de Talent Mobility Award genomineerd werden als voorbeeld voor andere organisaties. Uit veertig inzendingen koos de jury van de Talent Mobility Award vijf projecten. Naast de uiteindelijke winnaars Meat&More en Janssen Pharmaceutica, waren ook het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, de federale overheidsdienst Financiën en Center Parcs genomineerd. Zij brengen elk op hun manier duurzaam HR-beleid in de praktijk. Eigenaarschap aan de basis Dat het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen volop de kaart van zelfsturende teams heeft gekozen, is ondertussen gekend (zie HR Square 161 van juni 2016). Directeur Personeel en Organisatieondersteuning Danielle Van Landuyt wijst er echter op dat zelfsturende teams slechts een middel zijn: “Het doel is om in de veranderende context dé referentie in thuisverpleging te blijven, om onze patiënten centraal te zetten en zorg op maat te bieden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.